ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 15:46
  Με αφορμή το θέμα που ανέκυψε από την διαφημιστική καταχώρηση ακτινολογικού εργαστηρίου στο τελευταίο τεύχος του Περιοδικού του Ο.Σ.Α. σημειώνουμε τα εξής:

 

1. Οι διαφημίσεις, που καταχωρούνται στο περιοδικό του Ο.Σ.Α., διαχειρίζονται από την εταιρεία που επιμελείται, σχεδιάζει, εκτυπώνει και αποστέλλει το Περιοδικό, για δικό της αποκλειστικά όφελος. Δεδομένου ότι το περιοδικό εκδίδεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Συλλόγου. Συνεπώς, ο Ο.Σ.Α. κανένα οικονομικό όφελος έχει από τις καταχωρίσεις αυτές.

2. Οι διαφημίσεις, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που έχει υπογραφεί, θα πρέπει να επιτρέπονται από την οδοντιατρική νομοθεσία και δεοντολογία και να έχουν εγκριθεί από τον Ο.Σ.Α.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διαφημιστική αυτή καταχώριση δεν ετέθη υπόψη του Ο.Σ.Α. ούτε είχε την έγκριση του. Ο Ο.Σ.Α. διαμαρτυρήθηκε για την αντισυμβατική αυτή συμπεριφορά της εταιρείας και δηλώνει ρητά ότι, σε περίπτωση επανάληψης της, θα προβεί σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης.

3. Επειδή το περιοδικό έχει αποσταλεί ήδη στους συναδέλφους και είναι αντικειμενικά αδύνατη η ανάκληση του, προς αποκατάσταση της τάξης, ο Ο.Σ.Α., στο επόμενο τεύχος του, προτίθεται να αναρτήσει πίνακα συναδέλφων, που λειτουργούν νόμιμα πανοραμικό κεφαλομετρικό οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα (ορθοπαντομογράφο) ή οδοντιατρικό διαγνωστικό εργαστήριο, με τις διευθύνσεις τους, εφόσον το επιθυμούν. Προς τούτο, παρακαλούνται οι εν λόγω συνάδελφοι να προβούν σε σχετική δήλωση προς τον Ο.Σ.Α. μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017.

Διαβάστηκε 1565 φορές