ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ Π.Φ.Υ. & Η ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ

Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 15:56

Συνάδελφοι,

  Mε αφορμή την έκδοση της ΚΥΑ που αφορά στην υποχρεωτική διενέργεια αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) και μοριακών (PCR tests) σε ασθενείς και συνοδούς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθανάσιο Πλεύρη και παραδόθηκε Ψήφισμα τόσο στον κ. Πλεύρη όσο και στην Αναπλ. Υπουργό κα Ασημίνα Γκάγκα.

  Στην συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, ο Πρόεδρος της ΕΟΟ κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, ο Πρόεδρος του ΟΣΑ κ. Αθανάσιος Υφαντής και ο Πρόεδρος του ΟΣΠ κ. Μιχάλης Αγρανιώτης, εξέφρασαν την αντίθεση τους για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων μέτρων, όσον αφορά στη λειτουργία των οδοντιατρείων και παρέδωσαν το Ψήφισμα που σας παραθέτουμε, το οποίο υπογράφουν οι Πρόεδροι 50 Οδοντιατρικών Συλλόγων από ολόκληρη τη χώρα.

  Η πολιτική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι θα εκδοθεί τροποιητική διευκρινιστική ΚΥΑ, στην οποία θα υπάρχει βελτιωμένη καταγραφή των υποχρεώσεων για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και προσέρχονται στα οδοντιατρεία . 

Για να δείτε το ψήφισμα πατήστε εδώ.


ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 36 του ν. 4829/2021, οι επαγγελματίες που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε ιδιωτικές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιδιωτικά οδοντιατρεία) οφείλουν να επικολλούν στην εξωτερική θύρα της δομής, έγγραφο με το οποίο ενημερώνουν τους ασθενείς, ότι όλοι οι εργαζόμενοι στη δομή έχουν εμβολιασθεί, σε συμμόρφωση με τον προαναφερόμενοι νόμο.

 

Πιέστε εδώ για να δείτε και να εκτυπώσετε το ειδικό σήμα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ                       ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΡΔΑΣ

Διαβάστηκε 1979 φορές