ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 14:47

Παράταση της θητείας των οργάνων

Τροποποίηση της εκπροσώπησης στη ΓΣ της Ε.Ο.Ο.

  Ψηφίστηκε χθες το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας « Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid - 19 και τη προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις», στις διατάξεις του οποίου περιέχονται ρυθμίσεις, που αφορούν στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους, στα πλαίσια σχετικής πρότασης του οδοντιατρικού σώματος.

Ειδικότερα:

1. Παρατείνεται η θητεία των οργάνων των Οδοντιατρικών Συλλόγων μέχρι 31.03.2022, προκειμένου να αποκατασταθεί η προβλεπόμενη χρονική διαφορά του ενός έτους μεταξύ των αρχαιρεσιών των Οδοντιατρικών Συλλόγων και της Ελληνικής Οδοντιατρική Ομοδπονδίας, η οποία είχε διαταραχθεί λόγω της παράτασης της θητείας των οργάνων της Ε.Ο.Ο. κατά ένα έτος.

 

2. Τροποποιείται η σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα ως προς τους εκπροσώπους των Οδοντιατρικών Συλλόγων σε αυτή και συγκεκριμένα:

- Σύλλογοι αριθμούντες μέχρι 30 οικονομικά ενήμερα μέλη δεν εκλέγουν εκπρόσωπο.

- Σύλλογοι αριθμούντες από 31 – 100 οικονομικά ενήμερα μέλη εκλέγουν ένα (1) εκπρόσωπο.

- Σύλλογοι αριθμούντες από 101-200 οικονομικά ενήμερα μέλη εκλέγουν δύο (2) εκπροσώπους.

- Σύλλογοι αριθμούντες από 201 μέλη και άνω εκλέγουν έναν (1) εκπρόσωπο ανά 100 μέλη.

 

  Με τον τρόπο αυτό, χωρίς να μειώνεται η εκπροσώπηση των περιφερειακών συλλόγων, επιτυγχάνεται αναλογικότερη εκπροσώπηση, γεγονός που κατέστη αναγκαίο ιδίως μετά την κατάργηση της αναλογίας εκπροσώπησης 10-5 μεταξύ των Συλλόγων του Κέντρου και της Περιφέρειας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Ο.

Διαβάστηκε 1503 φορές