ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ SARS-CoV2

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 11:41
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΩΝ SARS-CoV2 ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

  Όταν κάποιος νοσήσει (εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος) παραμένει 5 ημέρες σε απομόνωση στο σπίτι. Αν την 5η ημέρα δεν έχει συμπτώματα ή έχει ήπια συμπτωματολογία (εδω ΔΕΝ περιλαμβανεται ο πυρετός), μπορεί να επανέλθει στις δραστηριότητες του με την υποχρέωση να χρησιμοποιεί μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 ή ΚΝ95 για άλλες 5 ημέρες.Στο σημειο αυτο υπάρχουν ενστασεις σχετικά με τις πέντε ημέρες από άλλους φορείς και πρόσωπα με αξονα τη διασταση συμπτωματολογιας και καταγραφης με Αξιόπιστο test.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ των Οδοντιατρείων, ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΖΕΤΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ.

Με τον όρο στενή επαφή θεωρείται η συνυπαρξη για χρόνο πλέον των 15 min και σε απόσταση μικρότερη των 2m χωρίς μάσκα ή περισσότερο των 30 λεπτών σε σχετικα συνωστισμένους χώρους, εστω και με μάσκες.

1. Για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εμβολιασμένο και με την ενισχυτική δόση.

Όταν εκτεθεί σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Την τρίτη ημερα της εκθεσης διενεργει (PCR ή Rapid Ag).Η χρηση μασκών Ν95,ΚΝ95 ή FFP2 επιβάλλεται επί 10ημερο.

2. Για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εμβολιασμένο με 2 δόσεις ή μονοδοσικό J&J.

Όταν εκτεθεί σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Κάνει τεστ (PCR ή Rapid Ag) την 1η, 3η και 5-7 ημέρα της έκθεσης.

3. Για το γενικό πληθυσμό (φοιτητές συμπεριλαμβάνονται) εμβολιασμένο και με την ενισχυτική δόση.

Όταν εκτεθεί σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δεν μπαίνει καραντίνα. Χρησιμοποιεί μάσκα υψηλής προστασίας FFP2 ή ΚΝ95 για 10 ημέρες. Την 5η ημέρα κάνει αξιόπιστο τεστ (PCR ή Rapid Ag).

4. Για το γενικό πληθυσμό (φοιτητές συμπεριλαμβάνονται) εμβολιασμένο με 2 δόσεις ή μονοδοσικό J&J ή ανεμβολίαστοι.

Όταν εκτεθουν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, μπαίνουν καραντίνα για 5 ημέρες. Την 5η ημέρα κάνουν τεστ (PCR ή Rapid Ag). Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής προστασίας FFP2 ή ΚΝ95 για άλλες 5 ημέρες.

 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΤΗΣ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022 και ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ:

https://eody.gov.gr/odigies-apomonosis-karantinas-kroysmaton-covid-19-kai-epafon-toys/

Διαβάστηκε 1167 φορές