ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 13:48

Με αφορμή την διατύπωση πρόθεσης μερίδας συναδέλφων, μέσω του Διαδικτύου για διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας από τον ΟΣΑ σχετική με την χρήση του Πρωτοξειδίου του Αζώτου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής :

Η τεχνική της εισπνεόμενης χαλάρωσης με τη χρήση πρωτοξειδίου του αζώτου είναι ασφαλής και βρίσκεται στο οπλοστάσιο της οδοντιατρικής, ως ένα θεμελιώδες εργαλείο για τη διαχείριση του πόνου και του άγχους των ασθενών που υφίστανται οδοντιατρική θεραπεία στο οδοντιατρείο.

Παρά την ψήφιση όμως του σχετικού Νόμου (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/08.04.2023 άρθρο 99 παραγρ. στ) που επιτρέπει τη χρήση του σε οδοντιατρεία και πολυοδοντιατρεία, εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που αφορούν στην εφαρμογή του.

Πέραν αυτού όμως, για την ενημέρωση των συναδέλφων, απαιτείται πολύωρη εκπαίδευση σε Θεωρητικό και Πρακτικό επίπεδο, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που αντικειμενικά επιτυγχάνεται μέσω εκδήλωσης υψηλότερου επίπεδου από εκείνο των απλών ημερίδων.

Το θέμα απασχολεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και όταν εκδοθεί η αναμενόμενη υπουργική απόφαση, σε συνεργασία με την Επιστημονική Επιτροπή θα καταρτιστεί το πλάνο ενημέρωσης των συναδέλφων.

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΡΔΑΣ

Διαβάστηκε 482 φορές