ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΩΝ

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 14:38

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   6/11/2020

  Βρισκόμαστε στο επίκεντρο της χειρότερης πανδημίας των τελευταίων 100 ετών. Οι Οδοντίατροι περισσότερο από όλους είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία . Ωστόσο όπως όλες οι δομές υγείας, σύμφωνα και με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που εκπορεύονται από το επάγγελμα μας και την επιστήμη μας, τηρώντας με αυστηρότητα όλα τα πρωτόκολλα προφύλαξης και αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας που συστήνει ο ΕΟΔΥ.

  Τα Οδοντιατρεία της Αττικής θα συνεχίσουν να παρέχουν οδοντιατρική περίθαλψη με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αλλά και τις επιικαιροποιημένες Κατευθυντήριες Οδηγίες και συστάσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας τις οποίες έχουν κοινοποιηθεί πρόσφατα στα μέλη μας.

  Οι συνάδελφοι Οδοντίατροι έχουν και την επιστημονική επάρκεια αλλά και την επιστημονική ευθύνη για την λειτουργία των Οδοντιατρείων.

  Ειδικά αυτές τις μέρες του Lockdown είναι απαραίτητο οι συνάδελφοι Οδοντίατροι να συνεχίσουν να παρέχουν τις απαραίτητες οδοντιατρικές υπηρεσίες , υψηλού επιπέδου, με βάση την υλικοτεχνική υποδομή , τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας και με αυστηρή διαχείριση της προσέλευσης των ασθενών και την πιστή τήρηση των απαραίτητων διαδικασιών απολύμανσης και αποστείρωσης των χώρων του ιατρείου. 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ          ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΡΔΑΣ

Διαβάστηκε 3620 φορές